A hozzád legközelebb álló 5 ember átlaga vagy. Jó ez neked?

Biztosan te is hallottad már a mondást, hogy a hozzád legközelebbi 5 ember átlaga vagy. Ez az 5 ember van a legnagyobb befolyással arra, milyenné is válsz te. Nem mindegy, ki ez az 5 ember, ugyanis nem csak a jó, a rossz tulajdonságok is számítanak. Nem mindegy tehát, kik vesznek körbe. Persze részben adott, hogy kik vesznek körbe, azonban te magad is befolyással lehetsz erre. Te figyelsz arra, hogy kiket választasz?

Ha tetszik az elgondolás, ha nem, környezetünk sokkal nagyobb hatással van az életünkre, mint amit tudatosan választanánk, mint amit igazán szívből szeretnénk. Tudatosan ugyanis valószínűleg te sem kérnéd, hogy a környezeted túl nagy befolyással legyen az életedre, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz irányú befolyásról beszélünk. Fontos megértened, hogy van eszköz a kezedben, meg tudod választani, hogy milyen befolyások érnek. Részben persze azt is tudod befolyásolni, hogy mekkora teret engedsz és legfőkébb hogyan reagálsz a rád ható dolgokra, azonban tehetsz még egy ennél talán sokkal komolyabb lépést is: válaszd meg jól, kikkel veszed körbe magad.

Egyszerűnek hangzik? Nem. Fontos? Nagyon is!

Az ugyanis, hogy milyen mintákat látsz és ez alapján hogyan éled az életed, mind azt hivatott befolyásolni, hogy mit érsz el az életben. Ha olyan emberek vesznek körbe, akik a negatív gondolataikkal folyamatosan csak lehúznak, akkor nem sok jóra számíthatsz.

Mennyi olyan kapcslatot látunk, ahol a felek egymásból nem a legjobbat hozzák ki, hanem akár kifejezetten rossz hatással is vannak egymásra. Legyen szó akár baráti, akár párkapcsolati vagy szülő-gyerek kapcsolatról.

Ha részletesebben érdekel a téma, olvasd el a teljes cikkemet ide kattintva.